1000 WASHINGTON

This two-story loft condominium was in dire need of updating when it was purchased by a young couple recently transplanted from NY. Finishes had not been touched since the building’s original conversion into residences from a commercial bakery back in the late 1990’s. The open loft plan offered little privacy for out-of-town guests and suffered from a dark interior kitchen and lack of closet space.

SLH began with reworking the transitions between shared and private areas of the unit. Doors into the bedrooms were moved off the main living spaces to side hallways to maintain visual & acoustic privacy. A new kitchen centered on two structural columns enjoyed bright southern light. The former interior kitchen zone was transformed into a retreat-like master closet.

Re-purposed vanities, reproduction lighting and hardware, and the clients’ own vintage furniture finds echo the turn-of-the-century roots of the structure, while details such of over scaled door transoms and exposed duct-work and brick stay true to the open loft ideals.