WEBSTER KITCHEN

This modest project became an exercise in how one simple gesture can have a big impact. A grandiose, over-scaled kitchen was determined to be largely unusable because all of its critical functions where located too far away from one another. A large farm table in the center of the room served more to divide than unify the key kitchen functions. The table has been replaced by a new multifunctional island. The addition of this one, relatively simple element allows the kitchen to now function as intended. The ebony stained cherry cabinetry and stainless steel counter serve as subtle counterpoints to the collection of other, vastly more expressive materials in the space. The island provides defined food preparation and baking zones, highly organized storage, and a pull up area for stools. This island is the first of a series of major interventions planned by the family of four for the 9,000 square foot house which currently only has one proper bedroom.